Det finns många leverantörer av solfilm i varierande prisklasser. Filmerna har lite olika egenskaper vad gäller nyans, toning, material, värmereducering och garantier. Den garanti som lämnas gäller ofta på missfärgning och krackelering och det är normalt inget stort problem i Norden så solen inte är lika intensiv och långvarig som den är exempelvis i södra Europa. Därför är en film med 5 års garanti ofta fullt tillräckligt.
Materialet i solfilmen avgör dess egenskaper. Metalliserad solfilm är ofta den billigaste filmen. Metallen hindrar effektivt värmestrålningen men kan även orsaka problem för bilens radioutrustning och larmsystem då signalerna inte alltid kan skickas genom metallen. Det finns även solfilm utan metall med sk. nanoteknologi där problemet med radiosignalerna är löst. De är också effektiva mot värme men normalt något dyrare.
Värmereduceringen kan delas upp i den totala avvisade värmeenergin (TSER) och den avvisade direkta värmestrålningen (IR). Värmestrålningen är den värma man känner direkt av solens strålar medan TSER även inkluderar den indirekta värmen.
Solfilmens toning eller mörkhetsgrad skyddar framförallt mot insyn men är också en kosmetisk faktor. Generellt kan man också säga att en mörkare film reducerar värmen bättre. En film med toningen 5% innebär att den släpper igenom 5% av det synliga ljuset. Normal toning för bilfilmer är mellan 5-50%.
Tjockleken på solfilm kan variera en det och det är mest en smaksak vas man gillar bäst när det gäller montering. En tjockare film kan ha fler lager och således bättre egenskaper. Den är ofta lite enklare att hantera men något svårare att skära.
UV-skyddet i solfilmen är en viktig faktor både då det är skadligt för vår hud och bleker interiör